vrijdag 10 maart 2017

Zwarte-bonensoep met kip

Gezond, verrukkelijk en goed vullend soepje, gemaakt van zwarte bonen met allerlei lekkere toevoegingen.  Wij hebben het als avondmaaltijd gegeten met warme wraps met kaas.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450 gram zwarte bonen, gewassen (2 zakken)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes
  • 150 gram wortel, in plakjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 2½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen chilipoeder
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 300 gram kippendijfilet 
  • 3 tomaten, ontveld in reepjes
  • 3 takjes tijm
  • 1 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
  • 4 wraps
  • 150 gram geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170º C.
Rooster de komijnzaadjes in een kleine koekenpan, zorg dat ze niet verbranden en zet ze apart.
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui, wortel, bleekselderij en zoete aardappel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gemalen komijn, chilipoeder en de kaneel toe. Bak nog 2 minuten mee onder voortdurend roeren. Voeg dan de tijm en de gewassen zwarte bonen toe (hou een handje zwarte bonen apart voor de garnering). Voeg de tomatenreepjes toe (hou ook wat reepjes tomaat apart voor de garnering). Schenk de bouillon erbij en leg de kippendijfilets hierin. Laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. 
Ondertussen leggen we een wrap op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de wrap met geraspte kaas en leg de volgende wrap er bovenop. Weer bestrooien met kaas. Nog twee maal herhalen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de wraps in ca. 10-12 minuten tot de kaas gesmolten is.
Schep vervolgens de kip uit de soep en trek met twee vorken de kip uit elkaar in draadjes. Verwijder de takjes tijm uit de soep. Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Proef nu de soep en breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de soep in kommen en garneer met de draadjes kip, zwarte bonen, reepjes tomaat en wat geroosterde komijnzaadjes. Snijd de wraps in puntjes. Serveer de soep met de warme puntjes wrap met kaas.

Eet smakelijk!

Bron: Seasons (aangepast recept)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen