woensdag 12 april 2017

Bladerdeegpakketjes met groene aspergetips, pancetta en Parmezaanse kaas

Klein en lekker voorgerechtje van groene aspergetips met Parmezaanse kaas, omwikkeld met pancetta en bladerdeeg. Ook lekker als hartig hapje bij de borrel.


Ingrediënten voor 8 pakketjes:

  • 1 bakje groene aspergetips
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 8 plakjes pancetta of ham
  • 1 vel bladerdeeg, ontdooid (tante Fanny)
  • bloem om te bestuiven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout 
  • versgemalen peper
  • eigeel van 1 groot ei 


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C (hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven aanrecht tot er ongeveer acht vierkanten uit gesneden kunnen worden van ongeveer 10x10 cm grootte.
Besprenkel de groene asperges met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Besmeer het vierkanten bladerdeeglapje met los geklopt eigeel. Leg een plakje pancetta op het bladerdeeg, gevolgd door 3 of 4 aspergetips (afhankelijk van de dikte). Leg daarbovenop 1 of 2 geschaafde plakjes Parmezaanse kaas. 


Wikkel de pancetta rond de aspergetips en de kaas en wikkel er het bladerdeeg omheen. Zorg ervoor dat het bladerdeeg overlapt. Druk de overlapping goed vast en smeer het bladerdeeg aan de buitenkant in met eigeel. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak in het midden van de oven tot het bladerdeeg goudbruin en een beetje opgeblazen is, dit duurt ongeveer 15 minuten. 

Eet smakelijk!

Bron: www.completelydelicious.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen