donderdag 6 april 2017

Caesarsalade

De Caesarsalade is een echte klassieker, tot voor kort nog nooit zelf gemaakt, maar daar is nu verandering in gekomen. Een heerlijke salade met een eigengemaakte dressing.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • stokbrood in plakken
  • olijfolie

Salade:
  • 4 kippendijfilets
  • knoflookpoeder
  • gedroogde peterselie
  • zout
  • 100 gram spekreepjes
  • 4 hard gekookte eieren
  • 4 kropjes little gem sla (Romeinse sla)
  • 1 Avocado, in plakken
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Dressing:
  • 2 eidooiers
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels citroensap
  • 25 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt)
  • 1½ dl plantaardige olie
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • zout
  • peper


Bereiding:
Verwarm de oven voor op de grillstand. Besprenkel de plakken stokbrood met wat olijfolie. Leg de plakken stokbrood op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het stokbrood onder de grill tot deze knapperig zijn. Haal ze daarna uit de oven en zet apart.
Bestrooi de kippendijfilets met de knoflookpoeder en de gedroogde peterselie en wrijf alles goed in. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippendijfilets aan beide zijden goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en bak in dezelfde koekenpan de spekjes goudbruin en knapperig. Laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje. Kook ondertussen de eieren.
Dressing:
Mix de eierdooiers, Dijon mosterd, ansjovisfilets, knoflook, citroensap en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een homogene massa. Voeg langzaam de plantaardige olie in een straaltje toe terwijl de machine draait zodat een gebonden saus ontstaat. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe en breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
Salade:
Verdeel de sla over de borden. Snijd de kip in reepjes. Pel de eieren en snijd in vieren. Snijd de avocado in reepjes. Verdeel alle ingrediënten over de sla. Giet de Caesardressing over de salade en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Serveer met het stokbrood.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten