zaterdag 22 april 2017

Salade met gegrilde courgettelinten en knoflookolie

Onderstaande salade kwam ik onlangs tegen op Tumblr. Het is eigenlijk best een simpele salade, alleen je moet er wel even de tijd voor nemen. Het grillen van de courgettelinten neemt wel enige tijd in beslag. De smaak daarentegen is geweldig. Het lijkt eigenlijk op de smaak van pesto zonder dat er een vijzel of staafmixer aan te pas komt. Ik zou zeggen probeer het eens, je zult er geen spijt van krijgen. Lekker bij gebakken aardappelen en een heerlijk stukje vlees. Ook lekker bij de BBQ of als onderdeel van een buffet.


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 grote courgettes, in dunne linten 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 gram jonge bladsla met rucola (Jumbo)
  • 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in een koekenpan
  • paar takjes verse basilicum, alleen de blaadjes
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding:
Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de gehakte knoflook toe. Bak de knoflook op niet al te hoog vuur, doe dit geleidelijk. De knoflook moet zacht worden, maar niet bruin. Als de knoflook te lang bakt zal de knoflook bruin worden en bitter gaan smaken. Zodra de knoflook begint te ruiken, de koekenpan direct van het vuur halen. Royaal zout en peper toevoegen en in een kom schenken en af laten koelen. De knoflookolie is nu klaar voor gebruik.
Snijd de uiteinden van de courgettes en schaaf de courgettes in lange linten met behulp van een kaasschaaf of mandoline. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Smeer de courgettelinten met behulp van een kwastje dunnetjes in met de knoflookolie en bak de courgettelinten in porties aan weerszijden in de grillpan, ongeveer 1-2 minuten per kant.


Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne plakjes.
Verdeel de jonge bladsla met rucola over de borden. Drapeer de courgette linten over de sla. Verdeel de blaadjes basilicum over de salade. Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade. Schaaf de Parmezaanse kaas en verdeel over de salade. Als laatste kun je de salade nog besprenkelen met de overgebleven knoflookolie.

Eet smakelijk!

Bron: http://www.pinkbrandywine.tumblr.com/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten