zondag 28 mei 2017

Macaronischotel met garnalen, spinazie en boerenkaas

Ook een simpel klein pastagerechtje kan heel lekker zijn. Makkelijk en snel te maken. Het is dit keer een recept voor 1 persoon, maar door de ingrediënten te verdubbelen, uiteraard ook voor meerdere personen te maken.
Wijntje erbij en de maaltijd is compleet.




Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 75-100 gram macaroni
  • roomboter
  • 1 klein sjalotje
  • 125 gram (cocktail)garnalen
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram verse spinazie, gewassen
  • 50 gram geraspte boerenkaas
  • versgemalen peper
  • zout  


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220º C. 
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat goed uitlekken. Pel en snipper het sjalotje. Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de kookroom toe, breng aan de kook en laat de room ca. 3 minuten inkoken tot sausdikte. Voeg dan de gewassen spinazie toe en laat deze slinken in de saus, roer goed door en breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Voeg de pasta toe aan de spinazie-roomsaus. Schep de garnalen erdoor en schep het mengsel over in een ovenschaal(tje). Bestrooi met een laagje geraspte boerenkaas en bak ca. 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas mooi gesmolten is en iets begint te kleuren.

Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met zalm





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen