vrijdag 26 mei 2017

Vleessalade

Bij een BBQ hoort natuurlijk ook een heerlijke salade, wat denk je van deze heerlijke vleessalade? Maak het een dag van tevoren en de smaken zijn nog beter ingetrokken.

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappels, geschild
  • 250 gram magere runderborstlapjes
  • runderbouillonblok voor 500 ml water
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 3 - 4 augurken, in kleine blokjes
  • 8 Amsterdamse uien, in kleine stukjes
  • 100 gram wortel, geraspt
  • ½ zoetzure appel, geraspt
  • 3 eetlepels halvanaise
  • 1 eetlepel Worchestershiresauce
  • zout en peper 

Bereiding:
Kook de geschilde aardappelen in een pan met ruim voldoende water en wat zout in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Kook de runderborstlapjes in een pan met de runderbouillon ca. 3 uur tot ze gaar zijn.
Pel en snipper de ui heel fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Snijd de Amsterdamse uien in kleine stukjes. Rasp de wortel en de appel. Stamp de afgekoelde aardappelen met een pureestamper (of snijd voor een grovere variant de aardappelen in kleine blokjes). Trek het rundvlees met 2 vorken uit elkaar tot kleine draadjes rundvlees. Vermeng de aardappelen en de draadjes vlees en voeg de ui, augurk, Amsterdamse ui, wortel en de appel toe. Meng alles goed door elkaar. Vermeng het aardappelmengsel vervolgens met de halvanaise, worchestershiresaus en breng op smaak met peper en zout. Als de salade te droog is voeg dan nog wat vocht van de Amsterdamse uien of de augurken toe.

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept van www.kookfans.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten