woensdag 12 juli 2017

Courgettepannenkoekjes met roombrie en snacktomaatjes

In een oud kookboek genaamd 'Het nieuwe koken' uit 1997 van de Australische kookboekenschrijfster Donna Hay vond ik dit heerlijke simpele lunchgerechtje. In het originele recept worden zongedroogde tomaatjes gebruikt, maar ik heb deze vervangen door snacktomaatjes (de zongedroogde tomaatjes waren op).



Ingrediënten voor 4 pannenkoekjes:
  • 200 gram geraspte courgette
  • 2 eitjes
  • 30 gram roomboter
  • 90 gram bloem
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • zout
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 200 gram roombrie
  • ca. 10 snacktomaten
  • 2 eetlepels gehakte bieslook

Bereiding:
Laat de roomboter op laag vuur in een klein pannetje zachtjes smelten. Knijp het vocht uit de geraspte courgette en doe courgette samen met de gesmolten roomboter, de eitjes en de Parmezaanse kaas in een kom. Roer tot een glad mengsel en breng op smaak met de versgemalen peper en wat zout.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schep met een soeplepel het beslag in de pan en druk met de bolle kant van de lepel zachtjes aan. Per kant bakken we de pannenkoekjes ca. 2 minuten tot ze goudbruin kleuren. 



Houd de pannenkoekjes warm tussen een bord met daarop een deksel, die op een pan met kokend water staat. Bak de rest van de pannenkoekjes.
Serveer de pannenkoekjes dubbel met wat plakken brie ertussen en erop. Leg de doormidden gesneden snacktomaatjes op de pannenkoekjes en bestrooi met de gehakte bieslook.

Eet smakelijk!

Bron: Donna Hay

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen