donderdag 25 januari 2018

Lasagne met prei, kabeljauw en roze garnaaltjes

Op deze blog heb ik al heel wat pastarecepten geplaatst waaronder ook een aantal lasagnerecepten. Vanavond hebben we eens een keer lasagne gegeten met vis. Het was verrukkelijk en zeker voor herhaling vatbaar. Het recept is een aangepast recept uit een oude Allerhande van 2011. In het originele recept wordt ook nog gerookte zalm gebruikt, maar deze heb ik vervangen door een extra portie kabeljauw.



Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

Saus (ragout)
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • ½ liter warme visbouillon (van 1 tablet)
  • paar takjes verse dille
  • peper en zout
Lasagne
  • klontje roomboter
  • 2 grote preien
  • 125 gram mascarpone (of zachte roomkaas)
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 350 g kabeljauwfilet
  • viskruiden
  • 150 g roze garnalen
  • peper en zout

Bereiding:
Saus (ragout)
Smelt de roomboter in een pannetje. voeg de bloem toe en laat in enkele minuten gaar worden onder voortduren roeren. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe onder voortdurend roeren en breng het geheel aan de kook. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Hak ondertussen de dille fijn en voeg toe aan de saus. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen peper en zout.



Lasagne
Verwarm de oven voor op 200º C.
Was de prei en snijd de prei in halve ringen. Bak de prei in een klontje boter ca. 3 minuten in een koekenpan. Vermeng daarna de mascarpone of de roomkaas door de prei. Breng de prei verder op smaak met versgemalen peper en zout. Vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie. Schenk een dun laagje saus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met lasagnevellen, snijd de vellen eventueel op maat. Verdeel ⅓ deel van de prei over de vellen. Dek de prei af met lasagnevellen. Verdeel de helft van de kabeljauw in stukjes over de vellen en bestrooi met viskruiden. Giet wat saus over de kabeljauw. Dek de kabeljauw af met lasagnevellen. Verdeel hierover ⅓ van de prei, de andere helft van de kabeljauw in stukjes en bestrooi weer met viskruiden. Giet hierover weer wat saus en dek af met de laatste lasagnevellen. Bedek met het laatste ⅓ deel van de prei. Verdeel de garnaaltjes over de prei en giet het restant van de saus over de garnalen. Bak de lasagne ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.

Eet smakelijk!





4 opmerkingen:

  1. Da's een handig recept, hoeft niet eens in de oven ...
    Of toch wel? Hoe lang dan en welke temp ?

    Ziet er overigens wel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh haha dat zou wel heel handig zijn, maar door mijn enthousiasme voor het recept ben ik dat helemaal vergeten te vermelden. Inmiddels heb ik het recept aangepast. Oventemp.: 200º C. Baktijd: ca. 35 minuten. Heel erg bedankt voor je reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben je recept afgelopen weekend geprobeerd en je hebt helemaal gelijk, dit is een blijvertje !
    Dank voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nogmaals bedankt voor je reactie en fijn om te horen dat het een blijvertje is,ondanks dat het wel in de oven gebakken moet worden ;)

      Verwijderen