zaterdag 17 maart 2018

Fusilli met paprika, kip en Provolonesaus

Onderstaand recept komt uit het boek 'Modern Comfort Cooking'. Eind november 2017 kwam ik dit recept tegen op Internet, meteen opgeslagen in mijn nog-eens-te-maken-map en van de week eindelijk een keer gemaakt. Het is een makkelijk te maken en zeer smaakvol pastagerecht. Het originele recept beschrijft 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, zelf heb ik i.p.v. een groene een oranje paprika gebruikt.
Provolone is een Italiaanse kaas met een milde, zachte, romige ietwat zoetige smaak.


Ingrediënten voor ca 4 personen:
Pasta:

  • 300-350 gram fusilli pasta of een pastasoort naar keuze
  • 20 gram roomboter
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 oranje of groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kippendijfilets, in dunne reepjes
  • 2-3 theelepels Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper en zout

Provolonesaus:

  • 40 gram roomboter
  • 4 eetlepels bloem
  • 450 ml warme halfvolle melk
  • 150 gram geraspte Provolone kaas
  • versgemalen peper en zout


Bereiding:
Pasta:
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.
Verhit in een koekenpan de roomboter en bak hierin de ui en paprika op middelhoog vuur tot ze zacht zijn (ca. 8 minuten). Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schep regelmatig om. Haal ze van het vuur en roer de rode wijnazijn door de paprika en ui. Vermeng de paprika en ui met de pasta.
Verhit in dezelfde koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de reepjes kippendijfilet op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn (8 minuten). Bestrooi de kip met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met versgemalen peper en zout. De kip regelmatig omscheppen. Haal de kip van het vuur en vermeng met de pasta, paprika en ui.


Provolonesaus:
Smelt voor de Provolonesaus 40 gram roomboter in een steelpan en roer de bloem er door en laat de bloem in ca. 2 à 3 minuten gaar (maar niet bruin) worden. Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje de warme melk door, maar roer het mengsel steeds eerst glad met een garde voordat er nieuwe melk toegevoegd wordt. Breng de saus aan de kook en laat de saus al roerend een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg als laatste de geraspte Provolone kaas toe. Roer alles goed door.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en vul de ovenschaal met het pasta-paprika-ui-kipmengsel. Giet de Provolonesaus over de pasta en bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 25-30 minuten gaar.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten