vrijdag 2 maart 2018

Kapsalon zoete aardappel met kip en knoflooksaus

Een heerlijke ovenschotel van zoete aardappelen bedekt met reepjes gebakken kippendijfilet met rode ui, rode paprika en shoarmakruiden, met daarbovenop gesmolten geraspte Goudse kaas. Daar weer bovenop een salade van ijsbergsla, komkommer, tomaat en knoflooksaus. 
De shoarmakruiden kun je uiteraard kant-en-klaar kopen, maar je kan ze ook zelf maken (klik hier voor het recept). 
Deze kapsalon is een van de vele varianten op de klassieke kapsalon uit Rotterdam (Delfshaven).
Het is niet alleen lekker na een avondje stappen, maar ook heerlijk als avondmaaltijd.


Ingrediënten voor 4 personen:


  • 4 grote zoete aardappelen in schijfjes van 0,5 cm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 600 gram kippendijfilets (zonder vel)
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 1 zakje geraspte Goudse kaas
  • ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer

Knoflooksaus:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise (of friteslijn)
  • 1 tl poedersuiker
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • klein bosje fijngehakte bieslook



Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Schil de zoete aardappelen en snijd in plakjes van 0,5 cm dikte. Halveer de grote plakjes nog een keer. Doe de plakjes zoete aardappel in een grote schaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Hussel goed door elkaar. Leg de plakjes zoete aardappel daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat versgemalen peper en zout. Bak ze in 25-30 minuten in het midden van de oven. Draai ze halverwege om. Draai na het bakken van de zoete aardappelen de temperatuur van de oven terug naar 175º C.
Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes. Pel en snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in stukjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes, de ui en de paprikastukjes samen met de shoarmakruiden 6-8 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.
Verdeel de zoete aardappelenschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel het kipmengsel over de zoete aardappelen gevolgd door de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven (175º C) en bak 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
Salade:
Snijd de ijsbergsla in reepjes, de komkommer in stukjes en de tomaat in stukjes (verwijder hierbij wel de zaadlijsten en zaadjes van de komkommer en de tomaat).
Knoflooksaus:
Meng in een kom de geperste knoflook, de Griekse yoghurt, de mayonaise en de fijngehakte bieslook door door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Haal de ovenschotel uit de oven. Verdeel de salade over de gesmolten kaas en serveer de knoflooksaus er apart bij.


Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten