woensdag 4 april 2018

Spinazie quinoa salade met soja-gember-sesamdressing

Te veel gegeten tijdens de Paasdagen? Dan is het nu weer tijd voor een gezonde salade.
Je kent waarschijnlijk wel de rijke smaakvolle maaltijdsalades van AH. Lekker als lunch of avondmaaltijd en ook handig om mee te nemen. Deze salades kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken. Ik heb in onderstaand recept de spinazie quinoa salade met noten nagemaakt en het resultaat was heerlijk. De sojaboontjes zijn verkrijgbaar bij AH, vers en ook diepgevroren van Bonduelle. Zelf koop ik ze diepgevroren in de toko. Ze zijn ook verkrijgbaar in blik, maar die vind ik echt niet lekker.
De dressing is heel gemakkelijk te maken in een pot met schroefdeksel. 


Ingrediënten voor 2 personen:
Salade:

  • 100 gram quinoa
  • 1 groentebouillontablet
  • zout
  • 80 gram  sojaboontjes (edamame)
  • 200 gram spinazie
  • ½ komkommer
  • half bosje radijs (8 à 10 radijsjes)
  • 100 gram geraspte wortel
  • 75 gram rucola of andere sla
  • 60 gram ongezouten gemengde noten (zaden/pitten)

Dressing:
  • 60 ml rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels suiker
  • ½ theelepel geraspte gember


Bereiding:
Salade:
Breng een pan met water en een groentebouillontablet aan de kook. Spoel de quinoa af in een zeef. Doe de quinoa in een pan met water en de groentebouillontablet. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Giet de quinoa daarna af in een zeef. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Breng een tweede pan met water en zout aan de kook. Doe de bevroren sojaboontjes (edamame) in het kokende water en breng dat weer aan de kook. Kook de sojaboontjes 3-4 minuten en spoel ze daarna direct af in een vergiet met koud stromend water, zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.
Snijd de spinazie indien de bladeren heel groot zijn in grove stukken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd dunne halve plakjes.
Snijd de radijsjes in plakjes en daarna in dunne reepjes.
Hak de gemengde noten grof.
Dressing:
Vermeng de rijstazijn, sojasaus, citroensap, suiker en gember in een pot met een schroefdeksel en schud het geheel goed door elkaar.
Meng alle groenten met de quinoa en serveer de salade met de dressing en de grof gehakte noten.

Eet smakelijk!

Bron: AH maaltijdsalades

Geen opmerkingen:

Een reactie posten