Pagina's

zaterdag 26 oktober 2013

Het perfecte hardgekookte ei

Ook wel eens last van hardgekookte eieren met een grijsgroene ring rond de dooier? Deze grijsgroene ring is eigenlijk het ijzer in het eigeel wat reageert met de waterstofsulfide uit het eiwit, en dat gebeurt alleen als je je ei te lang kookt.
Met dit eenvoudige recept heb je nooit meer last van "groene" eieren.





Benodigdheden:
  • een pan met deksel
  • water
  • eieren
  • kookwekker

Bereiding:
Doe de eieren in een pan met koud water (zonder deksel), de eieren moeten ongeveer 1 cm onder water staan.
Zet ze op middelhoog vuur. Zodra het water begint te koken (en dan bedoel ik ook echt koken, niet een bubbeltje hier en daar) haal je de pan van het vuur en sluit je de pan met een deksel.
Stel je kookwekker in op 10 minuten. Na 10 minuten haal je de eieren weer uit het water en leg je ze in steenkoud water. Na 5 minuten kun je ze pellen en voilà mooie hardgekookte eieren met een gele dooier.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten