Ingrediënten:
- 6 plakjes hartige taart deeg
- boter om in te vetten
- 350 gram ricotta
- 2 eieren
- 70 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- vers geraspte nootmuskaat (optioneel)
- zout
- peper
- 2 courgettes, in dunne plakjes in de lengte
- 2-3 wortelen, geschild, in dunne plakjes in de lengte
- 1 aubergine, in dunne plakjes in de lengte
- extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180º C. Vet een taartvorm in met
boter. Bekleed de taartvorm met het deeg en snij de randen net boven de rand
van de vorm af.
Meng de ricotta, de eieren, de Parmezaanse kaas en de
nootmuskaat in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Prik met een vork gaatjes in het deeg. Giet het
ricottamengsel op het deeg.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd of schaaf
de wortel in lange plakken. Leg ze ca. 4 minuten in het kokende water en spoel
onder koud water af. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd of
schaaf er dunne lange plakken van. Snijd de courgettes in de lengte doormidden
en snijd of schaaf er dunne lange plakken van. Zorg ervoor dat alle groenteplakken
van dezelfde hoogte zijn voordat je ze in de taart zet. Zet de groenteplakken
afwisselend rechtop in een spiraalvorm in
het ricottamengsel op het deeg. Begin aan de buitenkant van de vorm en werk
naar het midden toe totdat de taart geheel gevuld is. Besprenkel het geheel met
extra vierge olijfolie. Bak de taart in 35 à 45 minuten gaar.
Eet smakelijk!