Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 eetlepel olie
- 1 klein rood uitje, gesnipperd
- paar takjes tijm
- 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
- 2 zoete aardappelen (ca. 300 gram), geschild en in dunne schijfjes
- 2 à 3 rode gare bietjes (ca. 300 gram), in kleine schijfjes
- 100 gram gorgonzola kaas of gormas (is iets milder van smaak)
- 75 gram pecannoten, grof gehakt
- 1 ei, geklutst
- 60 ml balsamico azijn
- 2 eetlepels bruine suiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de gesnipperde ui ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Maak van de plakjes bladerdeeg een vierkante, een rechthoekige of een ronde taartbodem op een bakplaat met bakpapier. Vul de taartbodem met de gebakken ui, de zoete aardappelen de rode biet en laat hierbij ca. 2,5 cm vanaf de rand vrij. Verkruimel de gorgonzola over de groenten en strooi daarna de pecannoten erover. Vouw de randen van het bladerdeeg na het vullen over het mengsel heen. Bestrijk het bladerdeeg met het ei. Leg wat takjes tijm op het taartje. Bak de taart in ca. 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en krokant.
Verhit ondertussen in een klein steelpannetje de balsamicoazijn met de bruine suiker. Roer tot de suiker helemaal is opgenomen en de balsamicoazijn tot de helft is ingekookt.
Haal de taart uit de oven en besprenkel met de warme balsamicodressing.
Eet smakelijk!