Een echte klassieker: spaghetti met gehaktballetjes, wie lust dit niet. Een heerlijke pasta met eigengemaakte geroosterde trostomatensaus en eigengemaakte gehaktballetjes. Lekker met een groene salade.
- 300 gram half-om-half gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
- klontje roomboter
- 400 gram geroosterde trostomatensaus
- scheutje kookroom
- 180-200 gram spaghetti
- geraspte Parmezaanse kaas
- evt. fijngehakte peterselie
- Groene salade
Bereiding:
Neem een grote kom en doe daar de half-om-half gehakt in. Voeg het ei samen met de paneermeel, mosterd, oregano, knoflookpoeder, nootmuskaat, Parmezaanse kaas en wat peper en zout toe en meng goed door. Maak hier ca. 14-16 gehaktballetjes van.
Zet ondertussen een pan met gezouten water op en kook hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes aan tot ze een mooi krokant korstje krijgen. Voeg vervolgens de kant-en-klare geroosterde trostomatensaus toe aan de gehaktballetjes en laat de gehaktballetjes hierin op een laag vuurtje ca.8-10 minuten zachtjes pruttelen. Werk af met een scheutje kookroom.
Giet de spaghetti af en doe de spaghetti in een grote schaal, voeg de balletjes en de saus toe. Verdeel er evt. wat fijngehakte peterselie over en bestrooi het geheel met de geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!