In 2014 deelde ik dit recept voor deze salade al eens met broccoli en bloemkool. In dit recept heb ik nu de bloemkool weggelaten en de ham vervangen door gerookte kip. De dressing heb ik ook enigszins aangepast. Al met al nog steeds een blijvertje voor bij de barbecue of gewoon als lunch.
Ingrediënten
Salade:
- 300 gram broccoli*
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje maiskorrels
- 100 gram gerookte kip in reepjes
- 2 eetlepels friteslijn
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 1 eetlepel water
- 2 eetlepels verse kruiden (b.v. platte peterselie, bieslook)
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
Salade:
Snijd de gerookte kip in smalle reepjes.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes, snijd de paprika in kleine stukjes.
Kook de broccoliroosjes en de paprika in een pan met kokend water in ca. 2 minuten beetgaar. Giet de groente af in een vergiet en spoel direct af met koud water en laat goed uitlekken. Laat de maïs ook uitlekken.
Hak de bieslook en peterselie fijn.
Dressing:
Meng de friteslijn met de Griekse yoghurt, de zoete chilisaus, het water en de fijngehakte verse kruiden. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Meng de uitgelekte groenten door elkaar en doe ze in een schaal of kom. Lepel er wat yoghurtdressing over en serveer als lunch of als bijgerecht bij de barbecue.
Eet smakelijk!
*Tip:
Veel mensen gooien de broccolisteel gewoon weg, maar dat is zonde.
Je kunt de steel schillen en daarna in blokjes of smalle reepjes snijden en gewoon meekoken met de roosjes.