vrijdag 5 juni 2015

Champignons met kruidenboter uit de oven

Vandaag weer een heerlijk en simpel bijgerecht. Heel makkelijk te maken en goed te combineren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en vlees, maar ook weer heerlijk als bijgerecht bij de BBQ. Natuurlijk ook lekker bij een vegetarische maaltijd.
Wij hebben het gegeten als bijgerecht bij de BBQ en ik heb daarvoor 500 gram (= 2 doosjes) kastanjechampignons gebruikt voor 5 personen. Als je het eet bij aardappelen en vlees of bij een vegetarische maaltijd, dan zou ik wel iets meer nemen.


Ingrediënten:

  • 2 doosjes kastanjechampignons
  • kruidenboter
  • zeezout
  • versgemalen peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC
Borstel de champignons schoon en snij de steeltjes er vanaf. Smelt de kruidenboter gedurende ca. 25 sec. in de magnetron op een vermogen van 600-700.
Smeer met een kwastje een ruime ovenschaal in met kruidenboter en leg de champignons met hun "hoedjes" naar onderen in de ovenschaal. Giet met een lepeltje op elke champignon wat gesmolten kruidenboter en bestrooi alles met versgemalen peper en zeezout.
Zet in het midden van de oven en laat in 30 minuten goudbruin worden.

Eet smakelijk!

1 opmerking: