Enkele in het boek beschreven ingrediënten heb ik vervangen. De kipfilet heb ik vervangen door kippendijfilet, de kokosolie door olijfolie, de geitenroom door sojaroom en de tamari door sojasaus van kikkoman.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kippendijfilets (ca. 400 gram)
- 1 rode ui
- 200 gram champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- handvol basilicumblaadjes
- 12-16 cherrytomaatjes
- 2 handjes rucola
- 150 blikje maïs
- Zeezout
- Zwarte peper
- Parmezaanse kaas
Ingrediënten saus:
- 100 ml sojaroom
- 1 rijpe avocado
- 1 el sojasaus van Kikkoman
- Spiraalsnijder of juliennesnijder
Bereiding:
Snijd de kippendijfilets in stukjes. Pelen snipper de rode ui. Pel en snijd de knoflookheel fijn. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip hierin op laag vuur lichtbruin. Voeg de gesnipperde ui en de champignons toe en bak ca. 10 minuten zachtjes mee. Voeg dan de knoflook toe. Roer de kip af en toe even om.
Snijd met de spiraalsnijder of de juliennesnijder sliertjes van de courgette en doe ze in de kom. Snijd de basilicumblaadjes fijn en de cherrytomaatjes in tweeën en doe alles samen met een handje rucola en de uitgelekte maïs bij de courgettesliertjes. Maak daarna de saus door de sojaroom, avocado en de sojasaus samen in een bakje te pureren met een staafmixer. Doe de kip met de ui, champignons en de knoflook bij de courgettesalade, breng op smaak met zeezout en versgemalen peper, en schep de saus eroverheen. Hussel de salade met een lepel door elkaar. Garneer nog met wat rucola en strooi er geraspte Parmezaanse kaas over!
Eet smakelijk!
Bron: Powerfood - Rens Kroes