Ingrediënten voor 4 grote ballen:
- 500 gram rundergehakt
- flinke klont (room)boter
- 1 klein uitje, gesnipperd
- 2 kleine biologische eieren
of 1 groot ei - 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal manis
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel paprikapoeder
- zout
- peper
- 2 (volkoren) beschuiten
- paneermeel
Bereiding:
Pel en snipper het uitje fijn. Klop in een grote schaal de twee eieren los samen met het gesnipperde uitje, ketjap manis, sambal manis, nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout. Als alles goed gemengd is voeg je het gehakt en de twee verkruimelde beschuiten toe. Goed mengen en wanneer alles goed door het gehakt gemengd is, draai je er vier mooie ballen van. Strooi wat paneermeel op een plat bord en rol de gehaktballen door het paneermeel tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Leg de ballen ca. 1 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Verhit in een braadpan de (room)boter en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Giet daarna een klein kopje water toe en laat nog ca. 30 minuten met het deksel op de pan garen.
Eet smakelijk!
Ik zoek de ouderwetse gehakt Coteletten, die had je vroeger .
BeantwoordenVerwijderenWaren plat van gehakt, en dan in cotelet formaat kocht ze altijd bij JOS JANSEN
In nimegen