Ingrediënten voor 1 persoon (als maaltijd salade):
- ½ kilo verse tuinbonen (of 100 gram diepvries tuinbonen)
- 100 gram mais (uit blik)
- klein blikje tonijn
- handje zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 65 gram fusilli pasta
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel magere yoghurt
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- vers gemalen zwarte peper
- zout
- 1 bosuitje, in ringetjes
- ijsbergsla
Bereiding:
Haal de tuinbonen uit de bonen. Dit heet enkel doppen.
Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de tuinbonen in ca. 5 minuten gaar. Spoel ze daarna af onder koud stromend water. We gaan de tuinbonen nu nogmaals uit hun velletje halen, dit heet dubbel doppen.
Maak een scheurtje in het schilletje welke om de boon zit en druk de binnenste boontjes er uit. De binnenste boontjes zijn veel fijner van smaak.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Spoel de maiskorrels af met water en laat ze ook goed uitlekken. Hak de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken.
Voor de dressing vermengen we de mayonaise met de magere yoghurt en de sweet chilisaus.
Vermeng de pasta met de tonijn, de tuinboontjes, de mais, zongedroogde tomaatjes en de dressing. Hussel voorzichtig door elkaar en breng op smaak met de versgemalen peper en zout. Schep de de pastasalade op de ijsbergsla en garneer met de in ringetjes gesneden bosui.
Eet smakelijk!