woensdag 8 december 2021

Spaghetti met garnalen, tomaatjes en macadamiapesto

Een superlekker pastagerecht met eigengemaakte macadamiapesto, garnalen en cherrytomaatjes.
Als je zorgt dat je van te voren de macadamiapesto klaar hebt staan in de koelkast, dan ben je met dit pastagerecht binnen een kwartier klaar en zit je aan tafel.




























Ingrediënten voor 4 personen:
  • 350 - 400 gram spaghetti
  • 1 pot macadamiapesto
  • scheutje olijfolie
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 400 gram cocktailgarnalen, staartjes verwijderd 
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • peper 
  • zout

Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de cherrytomaatjes en verwijder de staartjes van de garnalen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de cherrytomaatjes met wat peper en zout en roer 2 tot 3 minuten tot de tomaatjes zacht worden. Voeg nu de coctailgarnalen toe en roer ze 1 minuut mee om ze te verwarmen.
Giet de spaghetti af en giet terug in de pan. Vermeng de spaghetti met de macadamiapesto en schep de tomaatjes en de garnalen er goed door.
Serveer de spaghetti met de verkruimelde feta.

Eet smakelijk!

Bron: Delicious

Macadamiapesto

Een variant op de gewone groene pesto met pijnboompitjes is onderstaande macadamiapesto. Deze pesto is heerlijk van smaak en heel romig van structuur door de macadamianoten. Heel erg lekker in bijvoorbeeld pasta.


Ingrediënten:
  • ca. 50 blaadjes basilicum (zonder steeltjes)
  • ca. 5 peterselietakjes (alleen de blaadjes)
  • 50 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • 1 teen knoflook in stukjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 8-10 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 35 gram macadamianoten
  • zout
  • peper

Bereiding:

Doe de basilicum, de peterselie, de geraspte kaas, de knoflook, het citroensap en de macadamianoten in een blender of keukenmachine. Hak alles zorgvuldig tot er een soort crème ontstaat. Giet nu lepel voor lepel de olijfolie erbij en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Schep de macadamiapesto in een glazen pot en sluit luchtdicht af. Bewaar in de koelkast.

Bron: Delicious