Ingrediënten voor een taartje van 29 bij 19 cm groot (brownieblik):
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram witte basterdsuiker
- 125 gram roomboter
- 75 gram havermout
- 200 gram blauwe bessen
- 2 appels
- rasp van een halve citroen
- sap van een halve citroen
- 1 theelepel kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in partjes en vervolgens in blokjes of schijfjes. Vermeng de appelblokjes met het citroensap, de citroenrasp, de blauwe bessen en de kaneel.
Smelt de roomboter in een pannetje op een laag vuur.
Doop een kwastje in de gesmolten boter en vet hiermee het brownieblik in. Beleg de bodem van het blik met 2 repen bakpapier waarvan de rand iets langer is dan het blik.
Vermeng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en de havermout en roer vervolgens de gesmolten boter er goed doorheen.
Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de rand van het brownieblik, druk het deeg goed aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het blauwe bessen-appelmengsel over het deeg en verkruimel de rest van het deeg eroverheen en druk het licht aan.
Bak de plaattaart in ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gaar en goudbruin is. Laat de taart afkoelen op een taartrooster. Haal de plaattaart pas uit het blik als hij volledig afgekoeld is.
Eet smakelijk!