Maak eens een pasta met avocadosaus....heerlijk romig van smaak en nog heel gezond ook...
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gram (volkoren) spaghetti
- 4 kippendijfilets in blokjes/reepjes
- 1 bosje groene asperges, in stukjes van 3 à 4 cm
- 12 snacktomaatjes, in vieren gesneden
- olijfolie
- zout
- versgemalen zwarte peper
- verse basilicumblaadjes, fijngehakt
- Parmezaanse kaas
- 2 rijpe avocado's
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 1 eetlepel citroensap
- verse basilicumblaadjes
- klein bakje Griekse yoghurt (150 gram)
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Avocadosaus:
Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit met een een mes. Lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met behulp van een staafmixer de avocado's samen met de knoflook, citroensap, een handje vol basilicumblaadjes, de Griekse yoghurt en wat peper en zeezout tot een gladde massa en zet apart.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de kip goudbruin. Voeg de groene asperges toe en bak deze ca. 5 minuten mee tot ze gaar zijn.
Giet de spaghetti af en vermeng goed met de avocadosaus. Voeg vervolgens de kip en de asperges toe en roer goed door. Verdeel over de borden en serveer met de in vieren gesneden snacktomaatjes. Strooi er als laatste wat fijngehakte basilicumblaadjes en wat Parmezaanse kaas overheen.
Eet smakelijk!
Bron: Kevin Alexander (http://fitmencook.com/)
Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit met een een mes. Lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met behulp van een staafmixer de avocado's samen met de knoflook, citroensap, een handje vol basilicumblaadjes, de Griekse yoghurt en wat peper en zeezout tot een gladde massa en zet apart.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de kip goudbruin. Voeg de groene asperges toe en bak deze ca. 5 minuten mee tot ze gaar zijn.
Giet de spaghetti af en vermeng goed met de avocadosaus. Voeg vervolgens de kip en de asperges toe en roer goed door. Verdeel over de borden en serveer met de in vieren gesneden snacktomaatjes. Strooi er als laatste wat fijngehakte basilicumblaadjes en wat Parmezaanse kaas overheen.
Eet smakelijk!
Bron: Kevin Alexander (http://fitmencook.com/)