Je kan de gnocchi kant-en-klaar kopen in de winkel, maar ook zelf maken. Klik hier voor het recept.
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin op matig vuur de pancetta 2 minuten. Voeg dan de fijngehakte knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de gepelde kersttomaatjes toe samen met de Italiaanse kruiden. Kook het geheel op laag vuur 10 minuten tot een wat dikkere saus ontstaan is.
Zet ondertussen een grote pan met water en wat zout op en breng aan de kook. Kook hierin de haricots verts 6 tot 8 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de haricots verts eruit en zet apart. Kook nu de gnocchi in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking (of maak ze zelf vooraf volgens dit recept). Giet de gnocchi af.
Schep nu de gnocchi en de gorgonzola door de saus en laat de kaas smelten in de saus. Voeg als laatste de haricots verts toe aan de saus.
Schep de gnocchi op 2 borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en versgemalen peper naar smaak.
Eet smakelijk!
Inspiratiebron: Mary Louwen-Poot/Delicious
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 gram pancetta in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 blik gepelde kersttomaatjes (bv Mutti Pomodorini)
- 500 gram gnocchi di patate (kant en klaar of zelf gemaakt)
- 250 gram haricots verts
- 100 gram gorgonzola, in stukjes
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- versgemalen zwarte peper
- zout
- Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding:
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin op matig vuur de pancetta 2 minuten. Voeg dan de fijngehakte knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de gepelde kersttomaatjes toe samen met de Italiaanse kruiden. Kook het geheel op laag vuur 10 minuten tot een wat dikkere saus ontstaan is.
Zet ondertussen een grote pan met water en wat zout op en breng aan de kook. Kook hierin de haricots verts 6 tot 8 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de haricots verts eruit en zet apart. Kook nu de gnocchi in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking (of maak ze zelf vooraf volgens dit recept). Giet de gnocchi af.
Schep nu de gnocchi en de gorgonzola door de saus en laat de kaas smelten in de saus. Voeg als laatste de haricots verts toe aan de saus.
Schep de gnocchi op 2 borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en versgemalen peper naar smaak.
Eet smakelijk!
Inspiratiebron: Mary Louwen-Poot/Delicious