Ingrediënten:
- 1 eetlepel paneermeel
- 200 gram bloem
- 120 gram koude roomboter, in kleine blokjes
- 1 losgeklopt ei
- 1 eetlepel koud water
- Snuf zeezout
- 1 stronk broccoli
- 200 gram magere spekreepjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 4 eieren
- 200 ml kookroom
- 100 gram geraspte kaas (belegen)
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- versgemalen peper
- zout
Bereiding:
Quichedeeg:
Zeef de bloem in een grote kom en voeg er een snuf zeezout aan toe. Roer goed door elkaar en voeg er de kleine blokjes koude roomboter aan toe. Kneed dit met je vingers voorzichtig door de bloem tot het deeg eruit ziet als grof broodkruim. Vervolgens voeg je het losgeklopte ei en de eetlepel koud water erdoor. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Indien nodig met wat extra bloem bestrooien om te voorkomen dat het plakkerig blijft. Verpak het deeg vervolgens in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven alvast voor op 200º C.
Vulling:
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en zet apart. Bak de spekreepjes in een koekenpan, olie of boter toevoegen is niet nodig, de spekjes bevatten nl. genoeg vet om te bakken. Voeg de gesnipperde ui toe en bak enkele minuten mee. Zet het vuur uit.
Klop de eieren los samen met de kookroom en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met de paprikapoeder, chilipoeder, Italiaanse kruiden, versgemalen peper en het zout.
Vorm bekleden:
Verspreid de broccoliroosjes over de bodem van de quiche en verdeel de gebakken spekjes met ui hierover. Giet nu het ei-roommengsel over de quiche en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet de quiche in het midden van de oven en bak ongeveer 30 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!