Ingrediënten voor 4 personen:
Roerbak:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 kippendijfilets (zonder vel), in blokjes
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 gram wortelen, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in schijfjes
- 250 gram verse ananas, in blokjes
- 3 eetlepels hoisinsaus (bv. van Kikkoman)
- 2 eetlepels sojasaus (van Kikkoman)
- 1 eetlepel rijstwijn azijn
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel Thai green curry (bv. van Jonnie Boer)
- ¼ theelepel gemberpoeder
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel droge basilicum
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- 1½ theelepel maïzena
- 2 eetlepels chilisaus (of Srirachasaus)
- 80 ml water
- 3 à 4 eetlepels pindakaas
- gehakte bosui
- gekookte rijst
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de Groene Curry Hoisinsaus in een middelgrote kom goed door elkaar m.b.v. een garde. Zet de kom apart.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde rode ui en de kip toe en bak ongeveer 3 minuten. Voeg dan de paprika, wortel en bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Roer vervolgens de ananas en de Groene Curry Hoisinsaus erdoor en breng aan de kook, laat ca. 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Als de saus te dik wordt, giet dan nog een scheutje water bij de saus. Haal de curry van het vuur en roer de pindakaas door de curry tot een gladde massa. Proef en voeg evt. extra chilisaus toe of srirachasaus als je van pittig houdt. Garneer met de gehakte bosui. Serveer met gekookte rijst.Eet smakelijk!
Bron: www.carlsbadcravings.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten