- 1 bos groene asperges (500 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 prei (niet het donkergroene gedeelte)
- olijfolie
- 1 el bloem
- 100 ml witte wijn
- 800 ml groentebouillon
- 1 el crème fraîche
- nootmuskaat
- 200 g spinazie
- versgemalen peper
- zout
Bereiding:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Verwijder de harde uiteinden van de asperges en snijd de asperges in vieren. Groene asperges hoef je niet te schillen.
Doe de aspergestukjes in de pan en kook ze circa 4 minuten. Schep ze uit de pan met bijvoorbeeld een schuimspaan en laat ze "schrikken" in een schaal met koud water.
Pel de ui en de knoflook en schil de wortel. Snijd de ui, de knoflook, de wortel en de prei in stukjes. De stukjes mogen wat grover zijn, ze worden later toch gepureerd.
Verwarm een grote pan en fruit in een beetje olie de ui, knoflook, wortel en de prei circa 4 minuten. Voeg nu de voorgekookte asperges toe, houd nog wat aspergekopjes achter de hand voor de garnering. Bestrooi het geheel met de bloem. Voeg de witte wijn en de bouillon al roerend toe. Laat de soep circa 5 minuten koken.
Roer de crème fraîche door de soep en rasp naar smaak wat nootmuskaat boven de pan. Pureer de soep met een staafmixer en voeg tijdens het pureren de beetje bij beetje de spinazie toe, zodat de soep mooi groen word. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Serveer de soep met de achtergebleven aspergekopjes.
Eet smakelijk!
Bron: www.24kitchen.nl