Een heerlijk eenpansgerecht uit de oven van Jamie Oliver.
Wij hebben het gegeten met een groene salade, rucolamelange.
In plaats van nieuwe aardappelen heb ik Roseval aardappelen gebruikt, ook erg lekker.
In plaats van nieuwe aardappelen heb ik Roseval aardappelen gebruikt, ook erg lekker.
Ingrediënten voor 4
personen:
- 800 gram nieuwe aardappelen met schil
- 8 kippendijfilets
- 600 gram cherry- en/of trostomaten
- Olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper
- Bosje verse oregano
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- Balsamico-azijn
- Groene sla, bv rucola slamelange
Bereiding:
Boen de aardappelen schoon en kook ze in kokend gezouten water gaar.
Terwijl de aardappelen koken gaan we de kippendijfilets
bakken.
Snij de kippendijfilets in stukken en smeer ze in met olijfolie
en bestrooi met peper en zout. Bak ze 10 minuten in een koekenpan om en om
bruin.
Verwarm de oven voor op 180º C.
Snij de tomaten met een scherp mesje in, zodat straks het
velletje gemakkelijk verwijderd kan worden. Leg de tomaten in een grote kom en
giet er zoveel kokend water op totdat ze onder staan. Laat ze gedurende 1
minuut in het hete water staan. Giet ze daarna af in een vergiet en laat ze
iets afkoelen. Zodra ze wat afgekoeld zijn de velletjes verwijderen.
Zodra de aardappelen gaar zijn, afgieten in een vergiet en uitspreiden
op een keukenplank of groot bord. Laat ze iets afkoelen. Druk de aardappelen
één voor één ietwat plat met je duim.
Meng de aardappelen, de tomaten en de kip en doe ze in één laag in een grote ingevette ovenschaal.
Hak de oreganoblaadjes fijn en doe ze in een kom samen met wat versgemalen
peper en zout. Voeg 4 eetlepels olijfolie extra vierge en een scheut balsamicoazijn
toe. Goed roeren. Sprenkel het geheel over het aardappelmengsel. Hussel alles nog even voorzichtig door elkaar. Schuif de ovenschaal
in het midden van de oven en bak in 40 minuten lekker bruin en krokant.
Serveer met groene sla, bv rucolamelange. Breng de aardappelen eventueel nog op smaak met wat zeezout.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten