Resultaat: een verrukkelijke soep. Wil je deze soep vegetarisch maken, gebruik dan groentebouillon i.p.v. kippenbouillon.
Ingrediënten:
- 1 kg buitenbeentjes paprika's
- 2 kleine uien, gepeld en gehalveerd
- 6 tenen knoflook, in de schil
- olijfolie
- versgemalen peper
- zeezout
- snuf gemalen chilivlokken
- 50 gram verse kruidenboter
- 150 gram wortelen (buitenbeentjes)
- 2 stengels bleekselderij
- 5 zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 gram gepelde tomaten
- 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C (hete lucht).
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de steel en de zaadlijsten. Pel de uien en halveer ze. Vet een grote braadslee of ovenschaal in met wat olijfolie en leg de paprikahelften en de halve uien met de snijkant naar beneden in de braadslee of ovenschaal. Leg de tenen knoflook (in de schil) ertussen. Besprenkel met wat olijfolie, wat gemalen chilivlokken, peper en zeezout. Schuif de braadslee of ovenschaal in de bovenste helft van de oven en bak 30 minuten tot ze zacht zijn.
Schil de wortelen en de bleekselderij en snijd deze in plakjes. Verhit de kruidenboter in een soeppan en bak hierin op niet al te hoog vuur de bleekselderij en de wortelen. Voeg dan de zongedroogde tomaten toe en de tomatenpuree en laat het geheel enkele minuten meebakken. Voeg daarna de gepelde tomaten en de kippenbouillon (of groentebouillon) toe. Laat nog even 10 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen. Als de paprika's zacht zijn halen we ze uit de oven en gooien ze bij het wortel-bleekselderijmengsel in de soeppan, samen met de uien en de knoflook (wel even uit het velletje knijpen). Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
Breng evt. nog op smaak met versgemalen peper, zeezout en evt. nog wat chilivlokken.
Lekker met gebakken stokbrood!
Eet smakelijk!