zaterdag 29 oktober 2022

Geroosterde trostomatensaus

De Hollandse trostomaten zijn nog volop verkrijgbaar. Reden voor mij om weer eens een voorraadje heerlijke geroosterde trostomatensaus te maken en in te vriezen. Deze saus smaakt echt heerlijk in allerlei pastagerechten.


Ingrediënten:
  • 2 kg Hollandse trostomaten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • tijm (vers of gedroogd)
  • oregano (vers of gedroogd)
  • chilivlokken
  • peper 
  • zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op  180º C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de tomaten in vieren en leg ze op een bakplaat. De stelen en kroontjes van de trostomaten niet weggooien, deze kun je gewoon toevoegen, dit geeft een lekkere smaak. Pel de rode uien, snijd in grove stukken en verdeel over de tomaten. Leg de teentjes knoflook (met velletje) ook op de tomaten.
Voeg verse of gedroogde kruiden toe en bestrooi met wat chilivlokken, versgemalen peper en zout. 
Besprenkel het geheel met olijfolie.
Rooster de trostomaten gedurende 1 uur 
in de voorverwarmde oven.
Laat het geheel afkoelen en pureer tot een saus.

Eet smakelijk!

Bron: Jeroen de Pauw

Tip:
Deze saus is heerlijk in allerlei recepten, waarbij het blik tomatenblokjes/gepelde tomaten vervangen wordt door deze geroosterde tomatensaus, bv:

Spaghetti met gehaktballetjes in geroosterde trostomatensaus
Orzo in geroosterde trostomatensaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten