dinsdag 9 juni 2020

Komkommersalade Japanse stijl

Komkommersalade Japanse stijl is een lekker en makkelijk te maken bijgerecht.
Wij hebben het gegeten met sushirijst, Japanse ramen eieren (ajitsuke tamago), gebakken shiitakes en Japanse gefrituurde stukjes kippendijfilet (karaage). Verrukkelijk.
De recepten van de Japanse ramen eieren en de gefrituurde stukjes kippendijfilet volgen later nog.



Ingrediënten:
  • 1 grote komkommer 
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker (of meer, als je van zoet houdt)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel geroosterde zwarte en/of witte sesamzaadjes

Bereiding:
Schil met behulp van een dunschiller vier dunne stroken van de komkommer (onder-, boven- en zijkanten), zodat er ook nog schil aan de komkommer blijft zitten. Snijd de uiteinden van de komkommer en snijd de komkommer in de lengte doormidden. Leg de gehalveerde komkommer met de platte kant op een snijplank en snijd in visgraat stukjes (zie foto hieronder). Snijd de andere helft ook in visgraat stukjes.



Meng de komkommerstukjes in een kom met het zout en zet 5 minuten apart (het zout onttrekt het vocht uit de komkommer). Giet de stukjes komkommer af en laat het overtollige vocht weglopen.
Meng de rijstazijn, sojasaus en de suiker in een grote kom en roer goed door met een garde. Voeg nu de stukjes komkommer toe. Laat de komkommersalade ongeveer een ½ uur afgedekt in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. 
Ondertussen rossteren we de sesamzaadjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) op middelhoog vuur totdat de witte zaadjes lichtbruin gekleurd zijn.
Bestrooi de komkommer pas op het laatst met de geroosterde sesamzaadjes en klaar is je komkommersalade Japanse stijl.

Eet smakelijk!

Bron: https://www.kyounoryouri.jp/



Geen opmerkingen:

Een reactie posten