Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 g riblappen (in stukken van 2 x 2 cm)
- 1 à 2 el bloem
- 2 à 3 tenen knoflook
- 1 bosje Italiaanse kruiden
- 4 el olijfolie
- 1 grote ui (of 2 kleine), gesnipperd
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 g trostomaten
- 200 ml droge witte wijn
- 1 citroen (schoongeboend)
- 1 bosje platte peterselie
- keukentouw
- 250 gram tagliatelle
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
Meng de riblappen in een kom met peper, zout en de bloem.
Snijd de helft van de knoflook fijn. Wikkel om het bosje
kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een
knoop.
Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak een derde van
het vlees bruin. Neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de overige 2 porties
vlees.
Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en
fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min. Zet het vuur hoger en voeg de
tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.
Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de wijn, Italiaanse
kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook.
Laat het vlees op laag vuur 2 tot 3 uur stoven, met de
deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken
op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gremolata:
Was de citroen. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de
peterselie en de rest van de knoflook zeer fijn en meng met de citroenrasp. Dit
mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de
gremolata.
Serveer met bijvoorbeeld tagliatelle en geraspte Parmezaanse
kaas.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande, januari 2014
Geen opmerkingen:
Een reactie posten