Ingrediënten voor 2 personen (als hoofdmaaltijd):
salade:
- 200 gram veldsla
- 350 gram krielaardappelen
- 200 gram haricots verts
- 2 x 100 gram verse tonijn
- 10 snacktomaten
- 3 eieren
- 10 ansjovis
- 12 olijven
vinaigrette:
- 3 eetlepels witte wijnazijn (ca. 45 ml)
- 9 eetlepels olijfolie (ca. 135 ml)
- ½ eetlepel fijne mosterd
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- hand vol peterselie, fijngehakt
Bereiding:
Schil de aardappelen, snij ze in tweeën of in vieren en kook ze beetgaar.
Giet ze af en laat ze in 5 minuten wat afkoelen.
Kook de haricots verts in ca. 7 minuten beetgaar en spoel ze af onder koud water en laat ze daarna goed uitlekken.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren.
Meng voor de vinaigrette de witte wijnazijn, olijfolie, mosterd, zout en peper en de fijngehakte peterselie goed door elkaar.
Giet 2 eetlepels van de vinaigrette over de aardappelen. Giet ook 2 eetlepels van de vinaigrette over de haricots verts en 2 eetlepels over de gesneden tomaten. Hussel alles afzonderlijk goed door elkaar.
Laat de ansjovis goed uitlekken en snijd ze overlangs in tweeën.
We gaan nu de borden opmaken. Begin met de veldsla. Bovenop de sla in het midden de aardappelen. Verdeel daaromheen de haricots verts, tomaten, eieren en de olijven, gevolgd door de ansjovis.
Als laatste bakken we de tonijn. De tonijn dun met olie bestrijken en in een hete grillpan aan elke kant 1 à 2 minuten grillen. De tonijn bestrooien met zout en versgemalen peper. Leg de tonijn bovenop de salade. Giet eventueel nog wat vinaigrette over de salade.
Eet smakelijk!
Bron: een mengeling van vele recepten...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten