De jury thuis vond het een blijvertje, dat betekent dat we het dus vaker gaan eten. Op de foto kun je de sla niet meer ontdekken, maar die zit er wel onder.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
Salade:
- Krop ijsbergsla, gesneden in reepjes
- 1 rijpe mango
- 1 rijpe avocado (evt. met wat citroensap)
- 250 gram gerookte kipfilet
- 100 gram magere julienne spekreepjes
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
Dressing:
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Rooster de
pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter of olie en hou ze apart. Bak daarna de
magere julienne spekreepjes in dezelfde koekenpan, ook weer zonder boter of olie.
Snijd de
ijsbergsla in repen en verdeel het over de borden.
Schil de
mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het in dunne reepjes.
Verdeel de reepjes over de ijsbergsla.
Halveer de
avocado en verwijder de pit. Verwijder de schil van de avocado en snijd het
vruchtvlees in reepjes. Knijp er evt. wat citroensap overheen om verkleuring
van het vruchtvlees te voorkomen. Verdeel de reepjes avocado ook over de sla.
Snijd de gerookte
kip in dunne plakjes en verdeel ze over de borden.
Verdeel de
magere julienne spekreepjes over de salade.
Meng de
ingrediënten voor de dressing in een kom en roer goed door met een garde. Voeg zwarte peper en zeezout toe naar smaak. Giet de dressing over de salade en garneer met de
geroosterde pijnboompitten.
Eet
smakelijk!
Bron: aangepast recept uit "Gezond met Ramsay"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten