Ingrediënten voor ca. 500 à 600 ml tomatenketchup:
- 1,5 kg rijpe trostomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 ml rode wijnazijn
- 1 eetlepel fijne mosterd
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- zout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Snijd de tomaten in vieren. Pel en snijd de knoflook fijn. Breng de tomaten, knoflook, laurier, ketoembar, kerriepoeder, suiker, wijnazijn, mosterd en tomatenpuree op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur daarna laag en laat, onder af en toe roeren, 30-60 minuten zachtjes doorkoken met het deksel schuin op de pan. Zodra het vocht verdampt is roer je de ketchup door een fijne zeef om de velletjes en de pitjes achter te houden.
Vang het vocht op in een schaal of kom. Breng verder op smaak met wat zout en wat versgemalen peper.
Om de ketchup langere tijd te bewaren kun je ze inmaken in glazen potjes.
Tip: uitkoken glazen pot/fles.

Neem de pot/fles met een (keuken)tang uit de pan en laat deze omgekeerd op een schone theedoek drogen.
Bron: www.24kitchen.nl

Geen opmerkingen:
Een reactie posten