zondag 13 april 2014

Maïssoep met kip en ei

Een heerlijke zachte smaakvolle lekkere snel-klaar-soep. Heel makkelijk zelf te maken met verse maïs of maïs uit blik. Voor een vegetarische variant van de soep laat je de kip weg uit het recept en vervang je de kippenbouillon door bijvoorbeeld groentebouillon of tuinkruidenbouillon.



Ingrediënten:
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 150 gram kippendijfilet (of kipfilet)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember van ca 1½ cm groot, fijngehakt
  • 1 volle eetlepel maïzena
  • 750 ml hete kippenbouillon
  • 100 g maïskorrels
  • 1 ei
  • 1 el verse citroensap
  • gesnipperd lente-uitjes, versnipperd, om te garneren
  • scheutje kikkoman sojasaus


Bereiding:
Verhit de olie in een soeppan en laat de kip, de knoflook en de gember 3 tot 4 minuten zachtjes bakken zonder te kleuren.
Meng de maïzena met een klein scheutje bouillon en schenk samen met rest van de bouillon bij de kip. Voeg de maïskorrels toe aan de soep. Breng de soep aan de kook, en laat de soep 5 tot 7 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken.
Kluts het ei en het citroensap en laat het ei heel langzaam in de soep druppelen, roer hierbij met een vork in de soep zodat het ei sliertjes gaat vormen. 
Breng de soep op smaak met wat sojasaus en garneer met wat gesnipperde lente-uitjes. 

Eet smakelijk!

Bron: Ainsley's Meals in Minutes - Ainsley Harriot

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen