maandag 5 mei 2014

Gekruide witvis met aardappelsalade

Vanavond heerlijk buiten gegeten, een heerlijke doordeweekse gevarieerde maaltijd met witvis en allemaal lekkere andere ingrediënten uit de "Gezond eten, april 2014".
Als witvis heb ik de kabeljauwhaas gekozen en als roerbakgroente heb ik gekozen voor ui, gele paprika, maïs en tomaat. Qua kleur kleurt rode paprika beter in het gerecht, maar ik had nog gele, dus die moest eerst op!




Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram Roseval aardappelen (met schil)
  • 600 gram witvisfilet (bv. kabeljauwhaas)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram roerbakgroenten
  • 6 eetlepels honing-mosterddressing
  • 150 gram rucola
  • evt. grof zeezout
  • ovenschaal
  • wok

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Boen de Roseval aardappelen schoon en snij ze in vieren. Kook de aardappelen ca. 15 minuten in een pan met ruim kokend water en wat zout.
Leg de witvisfilet in een ingevette braadslee of ovenschaal. Besmeer ze met de grove mosterd en bestrooi met de gemberpoeder, de paprikapoeder en wat versgemalen zwarte peper. Besprenkel de vis met 2 eetlepels olijfolie en bak ze in ca. 15-20 minuten in de oven.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de groenten 5 tot 7 minuten.
Giet de aardappelen af en meng ze in de wok met de roerbakgroente.
Roer op het laatst de honing-mosterd dressing door aardappelen en de groente en voilà de aardappelsalade is gereed. Breng evt. nog op smaak met grof zeezout.

















Serveer de witvisfilet met de aardappelsalade en de rucola.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen