donderdag 24 september 2020

Pompoencake

Hou je van wortelcake dan vind je deze pompoencake ook te gek. Het is een echte smeuïge herfstcake met geraspte pompoen, kaneel, speculaaskruiden, geraspte sinaasappelschil en gehakte noten.
In dit recept heb ik een flespompoen gebruikt, maar je kan ook een andere soort gebruiken. Verder heb ik gemengde noten gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor b.v. alleen pecannoten.



Ingrediënten voor een cake van ca. 28 cm:
  • 3 biologische eieren
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels speculaaskruiden (Jonnie Boer)
  • 160 ml zonnebloemolie
  • rasp van 1 sinaasappel 
  • 300 gram geraspte pompoen
  • 100 gram gemengde ongezouten noten, gehakt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Vet de cakevorm in en leg in de vorm een bakpapier, zodat de cake er straks makkelijk uit te tillen is.
Rasp de pompoen grof, hak de noten grof en rasp de sinaasappelschil en zet apart.
Doe de eieren en de suiker in de kom van een keukenmachine/mixer en mix dit ca. 10 minuten op hoge snelheid. Het moet als een dikke stroop van de garde lopen. Zet daarna de mixer zacht en giet vervolgens de zonnebloemolie er in een straaltje bij.
In een andere kom doen we het zelfrijzend bakmeel samen met het zout, kaneel en de speculaaskruiden en mengen we dit goed door elkaar.
We spatelen het bloemmengsel nu door het ei-suiker-oliemengsel (niet meer mixen dus).
Spatel de pompoenrasp, sinaasappelrasp en de gehakte noten door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake gaar in ca. 45-50 minuten in het midden van de oven. Laat de cake minimaal 15 minuten afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen.

Eet smakelijk!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten