zondag 2 augustus 2015

Toetje met jam, kwark, fruit, koekjes en slagroom

Tijd voor een heerlijk simpel toetje dat iedereen kan maken zonder ingewikkelde handelingen. Eigenlijk is het alleen maar scheppen, snijden, kruimelen en laagjes maken. Dit aangepaste recept komt uit een boek van Sonja Bakker. Ik heb een andere jam en wat andere vruchtjes gebruikt en natuurlijk een klodder slagroom toegevoegd.



Ingrediënten voor 4 toetjes:

  • 4 glazen
  • 4 eetlepels jam (cranberry & blauwe bessen van St. Dalfour)
  • 8 eetlepels optimel yoghurt Griekse stijl
  • 8 eetlepels optimel kwark aardbei
  • 1 bakje aardbeien (aardbeien in plakjes)
  • 1 klein bakje zwarte bessen
  • 8 biscuitjes (Verkade digestive)
  • 4 eetlepels honing
  • slagroom


Bereiding:
Begin onderin met een eetlepel jam. Bouw nu je toetje verder op door laagjes te maken van yoghurt Griekse stijl, kwark aardbei, aardbeien en blauwe bessen, verkruimelde biscuitjes en wat honing. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lekkere klodder slagroom.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen