Ingrediënten:
- 3 rijpe tomaten of 6 pruimtomaatjes, in stukjes
- 1 komkommer (zonder zaad), in stukjes
- ijsbergsla, in smalle reepjes
- handje vol Griekse olijven, ontpit
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 volle theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- versgemalen peper en zout
- 150 g feta, verkruimeld
Bereiding:
Hussel de stukjes tomaat en de stukjes komkommer in een kom door elkaar samen met de olijven, de ui en de oregano.
Roer van de rode wijnazijn, de olijfolie en de versgemalen peper en zout een dressing.
Schep de reepjes ijsbergsla op een grote schaal.
Daaroverheen het mengsel van de tomaten met de komkommers, olijven en de ui. Strooi de blokjes feta over de salade. Besprenkel de Griekse salade met de dressing.
Eet smakelijk!
Tip: lekker als lunchgerecht,maar ook heel lekker als bijgerecht bij b.v. moussaka
Geen opmerkingen:
Een reactie posten