vrijdag 25 maart 2016

Kabeljauw ovenschotel

Een heerlijke kabeljauwschotel uit de oven. In plaats van kabeljauwhaasjes 
kun je natuurlijk ook een andere witvis gebruiken.



Ingrediënten voor 4 personen:  
  • 4 kabeljauwhaasjes 
  • 350 gram tagliatelle
  • 350 gram verse spinazie, gewassen
  • een half rood pepertje, zonder zaadjes
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 150 gram gorgonzola (mild)
  • 1 gesnipperde ui
  • 5 trostomaatjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 deciliter kookroom
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220º C.
Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijstjes van de rode peper en hak fijn. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de spinazie kort, voeg peper en zout naar smaak toe. Bak in een andere koekenpan de gesnipperde ui, de fijngesneden knoflook, de paprika, de rode peper en de trostomaatjes en meng daarna alles door de spinazie.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de vis naast elkaar in de ovenschaal, verdeel het gebakken spinaziemengsel over de vis. 
Ondertussen laten we in een steelpannetje de gorgonzola smelten samen met de kookroom. Voeg naar smaak nog een beetje peper toe. Schenk de gorgonzolasaus over de vis en het spinaziemengsel. Zet de ovenschotel in het midden van de oven en bak in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer met de tagliatelle en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Bron: www.italiaanserecepten.net 






Tip:
Probeer ook eens Kabeljauw en garnalen in een romige preisaus met rijst



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen