zondag 19 februari 2017

Shoarmakruiden

Zelf je shoarmakruiden maken is makkelijker dan je denkt. 
De hoeveelheden zijn hieronder aangegeven in theelepels, maar wil je meer maken, dan kun je de theelepels vervangen door eetlepels. Je hoeft de ingrediënten alleen maar goed te mengen en klaar zijn je shoarmakruiden.
De mix is te gebruiken voor bv. lamsvlees of kippenvlees, maar ook heel erg lekker in de Kidneybonenschotel met paprika en gehakt





Ingrediënten voor ca. 40 gram shoarmakruiden:
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl zout
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl nootmuskaat

Veel kookplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen