Ingrediënten voor 2 personen:
Granaatappeldressing |
- 100 gram bulgur
- 3 regenboogwortelen
(oranje, geel en paars) - 1 eetlepel shoarmakruiden
- olijfolie
- zeezout
- peper
- 2 bosuitjes, in kleine ringetjes
- klein zakje rucolasla
- granaatappelsiroop
- citroen, rasp en sap
- gehakte geroosterde amandelen
- 1 stengel bleekselderij, in dunne schijfjes
- handje gedroogde cranberry's
- 100 gram feta, verkruimeld
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 220º C (hetelucht). Water koken in een waterkoker of steelpan.
Wortelen schillen, in de lengte halveren en daarna in plakken snijden van ca. 1 cm dikte. Leg de wortelplakken netjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met shoarmakruiden, sprenkel er olijfolie overheen, bestrooi ze met wat zeezout en versgemalen peper. Bak de wortelen in het midden van de oven ca. 20-25 minuten.
Doe de bulgur in een schaal en giet het kokende water over de bulgur, zodat deze ca. 1 cm onder water staat. Zet de schaal apart en laat 10 minuten afgedekt staan. Vervolgens het water afgieten en bulgur in een zeef laten uitlekken.
Ondertussen snijden we de bosuitjes in kleine ringetjes en schillen we de stengel bleekselderij en snijden hem in dunne schijfjes. De amandelen grof hakken en de feta verkruimelen.
Voor de dressing de schil van de halve citroen raspen en het sap uitpersen.
2 eetlepels citroensap met 1 eetlepel granaatappelsiroop en 2 eetlepels olijfolie vermengen. De rasp van de halve citroen toevoegen en de dressing op smaak brengen met wat zout en peper.
Vermeng de bulgur met de bosuitjes, de schijfjes bleekselderij, de cranberry's en de rucola. Serveer de bulgursalade met de geroosterde regenboogwortelen, de grof gehakte amandelen en de verkruimelde feta.
Eet smakelijk!
Oven voorverwarmen op 220º C (hetelucht). Water koken in een waterkoker of steelpan.
Wortelen schillen, in de lengte halveren en daarna in plakken snijden van ca. 1 cm dikte. Leg de wortelplakken netjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met shoarmakruiden, sprenkel er olijfolie overheen, bestrooi ze met wat zeezout en versgemalen peper. Bak de wortelen in het midden van de oven ca. 20-25 minuten.
Doe de bulgur in een schaal en giet het kokende water over de bulgur, zodat deze ca. 1 cm onder water staat. Zet de schaal apart en laat 10 minuten afgedekt staan. Vervolgens het water afgieten en bulgur in een zeef laten uitlekken.
Ondertussen snijden we de bosuitjes in kleine ringetjes en schillen we de stengel bleekselderij en snijden hem in dunne schijfjes. De amandelen grof hakken en de feta verkruimelen.
Voor de dressing de schil van de halve citroen raspen en het sap uitpersen.
2 eetlepels citroensap met 1 eetlepel granaatappelsiroop en 2 eetlepels olijfolie vermengen. De rasp van de halve citroen toevoegen en de dressing op smaak brengen met wat zout en peper.
Vermeng de bulgur met de bosuitjes, de schijfjes bleekselderij, de cranberry's en de rucola. Serveer de bulgursalade met de geroosterde regenboogwortelen, de grof gehakte amandelen en de verkruimelde feta.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten