Ingrediënten:
- 400 gram langkorrelige rijst (basmati)
- 1 liter water
- 3-4 Maggiblokjes of 1 grote bouillontablet
- 300 gram rode kidneybonen (Bonduelle)
- 150 gram maïs (Bonduelle)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel roomboter
- 1 ui, gesnipperd
- zout
- 1 teentje knoflook, geperst
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie (of koriander)
- 1 eetlepel sojasaus
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water waarin de bouillonblokjes (of tablet) zijn opgelost. Giet de rijst af en laat de rijst eerst goed afkoelen. Spoel de rode kidneybonen en de maïs af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie en de roomboter in een koekenpan op matig vuur. Fruit hierin de gesnipperde ui met een kleine beetje zout. Voeg de geperste knoflook, de tomatenpuree, de peterselie, de sojasaus, de rode kidneybonen en de maïs toe en verwarm het geheel totdat het gaat pruttelen.
Voeg nu de afgekoelde rijst in kleine portie toe en roerbak op hoog vuur.
Eet smakelijk!
Tip: lekker met massala kip en kousenband (of sperzieboontjes)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten