maandag 22 april 2019

Massala kip van kippendijfilets

Deze massala kip wordt bereid met Surinaamse kerrie masala, niet te verwarren  met de Indiase garam masala of onze gewone kerriekruiden uit de voorraadkast. De Surinaamse kerrie massala heeft een heel andere samenstelling en dus ook een hele andere smaak. Het is verkrijgbaar bij de toko en in de wat grotere supermarkten.



Ingrediënten:
  • 600 gram kippendijfilets
  • 2 eetlepels zonnebloem olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels Surinaamse kerrie massala 
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 3-4 kleine maggiblokjes
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ kopje water
  • wok- of koekenpan met deksel

Bereiding:
Snij de kippendijfilets in niet al te kleine stukken. Verhit de olie in een grote wok- of koekenpan en fruit daarin de gesnipperde ui en de geperste knoflook. Zodra de ui glazig kleurt de tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Vervolgens de kerrie massala toevoegen en ook ca. 1 minuut goed meebakken. Als laatste de stukken kippendijfilet toevoegen. Bestrooi de kip met de versgemalen zwarte peper. Laat dit alles even goed bakken, blijf roeren om aanbakken te voorkomen. Verkruimel de maggiblokjes boven de kip, roer goed door en leg het deksel op de pan.
Laat de kip 5 minuten zachtjes pruttelen en voeg r vervolgens een half kopje water bij. Laat het geheel gaar worden op laag vuur. Na ca. 30 minuten is de massala kip klaar. Wordt de kip te droog voeg dan nog een scheutje water toe. 

Eet smakelijk!

Tip: lekker met Arroz moro (rijst met rode kidneybonen en maïs) en kousenband (of sperzieboontjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten