zaterdag 4 mei 2019

Groene asperges met kippendij, gebakken rijst en kaassaus

Lekker snel rijstrecept van zilvervliesrijst met malse kippendijfilet en eigengemaakte kaassaus. Lekker makkelijk voor als je weinig tijd hebt.



Ingrediënten: 

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 el olijfolie
  • 400 gram groene asperges
  • 1 ui
  • 2 kippendijfilets
  • 1 eetlepel roomboter
  • 150 ml kookroom
  • 75 gram geraspte kaas
  • bosje bieslook
  • versgemalen peper
  • zout


Bereiding:
Snijd het houtachtige uiteinde van de groene asperges af (je hoeft ze niet te schillen). Snijd de asperges vervolgens in schuine plakjes van ca. 1½ cm.  
Pel en snipper de ui en hak de bieslook fijn.
Rijst:
Breng een pan met ruim water en daarin de kippenbouillontablet aan de kook. Kook hierin de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat goed uitlekken.
Kippendijfilet:
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi de kippendijfilets met peper en zout en bak ze in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Kaassaus:
Smelt in een klein pannetje de roomboter. Schenk de kookroom bij de roomboter in de pan en breng tegen de kook aan. Voeg de geraspte kaas bij de warme kookroom en roer goed door. Laat de kaas smelten tot een romige saus. Verwarm de kaassaus nog 2-3 minuten tot de gewenste sausdikte. Roer de bieslook door de kaassaus.
Asperges:
Verhit ondertussen in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de groene asperges in 3-4 minuten beetgaar. Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak deze ook nog eens ca. 2 minuten mee. Schep de asperges regelmatig om.
Voeg daarna de uitgelekte rijst toe aan de asperges en bak op hoog vuur nog 2 minuten mee.
Schep de rijst op 2 borden. Snijd de kippendijfilets in plakjes en leg deze op de rijst. Schep de kaassaus over de kippendijfilet.

Eet smakelijk!

Bron: TV-programma 'Wat eten we?' (aangepast recept)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten