dinsdag 20 augustus 2019

Tagliatelle met kippengehakt en pompoen

Het boek 'Jamie kookt Italië' van Jamie Oliver heb ik alweer een tijdje in huis zonder er wat uit gemaakt te hebben, maar daar is sinds vandaag verandering in gekomen.
Het recept 'Stracci met worst' heb ik een eigen twist gegeven, de worst heb ik vervangen door kippengehakt en ik heb er nog een half bakje kastanjechampignons aan toegevoegd. Het was een heerlijk gerecht en komt hier zeker nog eens op tafel. 



Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 300-350 gram tagliatelle
  • 4-6 verse of gedroogde laurierblaadjes
  • Olijfolie om in te bakken
  • 350 gram kippengehakt
  • 125 gram kastanjechampignons, in vieren
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 450 gram pompoen, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Versgemalen peper
  • Zeezout
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt +extra
  • Scheut olijfolie extra vierge


Bereiding:
Verhit op matig vuur de olijfolie in een grote wok of koekenpan. Voeg de gedroogde laurierblaadjes toe gevolgd door het kippengehakt. Bak het kippengehakt rul en goudbruin. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, de fijngesneden bleekselderij, de stukjes pompoen, de Italiaanse kruiden en een flinke snuf versgemalen peper en wat zeezout toe. Laat het geheel 15 tot 20 minuten op een wat lager vuur verder bakken en gaar worden.
Ondertussen verhitten we in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bakken we de kastanjechampignons op hoog vuur onder voortdurend omscheppen tot ze mooi kleuren. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Terwijl het gehakt/pompoenmengsel en de champignons staan te bakken koken we de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zodra het gehakt/pompoenmengsel gaar is voegen we de balsamicoazijn toe en roeren we goed door en laten het even inkoken. Verwijder de laurierblaadjes. Voeg nu de champignons bij het gehakt/pompoenmengsel.
De tagliatelle scheppen we uit de pan en voegen we met het aanhangende kookvocht bij het gehakt/pompoenmengsel, gevolgd door de geraspte Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar en schep op de borden. Serveer met een flinke scheut olijfolie extra vierge en nog wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geïnspireerd door: Jamie kookt Italië - Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten