zondag 22 september 2019

Gevulde vijgen met geitenkaas en Parmaham

Ze zijn er weer, verse vijgen. Afgelopen week zag ik ze liggen bij de plaatselijke groenteboer en heb ik ze gelijk meegenomen. Inmiddels heb ik ze van de week alweer gekocht en gevulde vijgen met geitenkaas en Parmaham gemaakt. Heerlijk als voorgerecht.  



Ingrediënten:

  • Verse vijgen (1 à 2 per persoon)
  • Rolletje zachte geitenkaas (genoeg voor ca. 12-14 vijgen)
  • plakjes Parmaham (of een andere gedroogde ham)
  • Honing
  • Balsamico azijn 
  • Walnoten
  • Rucola
  • olijfolie


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Snijd de vijgen kruislings in, ongeveer 1 cm vanaf de bodem (je hoeft de vijgen niet te schillen).
Snijd dunne plakjes geitenkaas. 
Snij de helft van het aantal plakjes geitenkaas doormidden en stop ze in de vijg (zoals op de foto). 
Wikkel de ham om de vijg heen en plaats de vijgen in de ovenschaal. 
Bak de vijgen ca. 8 à 10 minuten in het midden van de oven.
Schik wat rucolablaadjes op een bord, plaats de gebakken vijgen in het midden van het bord. Besprenkel de gebakken vijgen met wat balsamico azijn en honing. Strooi er wat grof gehakte walnoten overheen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten