Ingrediënten:
- Verse vijgen (1 à 2 per persoon)
- Rolletje zachte geitenkaas (genoeg voor ca. 12-14 vijgen)
- plakjes Parmaham (of een andere gedroogde ham)
- Honing
- Balsamico azijn
- Walnoten
- Rucola
- olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Snijd de vijgen kruislings in, ongeveer 1 cm vanaf de bodem (je hoeft de vijgen niet te schillen).
Snijd dunne plakjes geitenkaas.
Snij de helft van het aantal plakjes geitenkaas doormidden en stop ze in de vijg (zoals op de foto).
Wikkel de ham om de vijg heen en plaats de vijgen in de ovenschaal.
Bak de vijgen ca. 8 à 10 minuten in het midden van de oven.
Schik wat rucolablaadjes op een bord, plaats de gebakken vijgen in het midden van het bord. Besprenkel de gebakken vijgen met wat balsamico azijn en honing. Strooi er wat grof gehakte walnoten overheen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten