De pompoenkruiden kun je zelf mengen of je kan ook speculaaskruiden gebruiken(dat lijkt er heel erg op).
Ingrediënten:
Voor de cake:
- 250 gram bloem
- 200 gram lichtbruine suiker
- 3 theelepels bakpoeder (of 1 zakje)
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 75 gram roomboter
- 120 ml melk
- 225 gram pompoenpuree van (fles)pompoen
- 2 theelepels pompoenkruiden *
- 70 gram pecannoten (of walnoten), grof gehakt
- 30 gram bloem
- 100 gram donkerbruine suiker
- ½ theelepel kaneel
- 60 gram roomboter
- 125 gram poedersuiker
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel maple syrup of ahornsiroop
- Browniebakblik (29 x 19 cm)
Bereiding:
We beginnen met de pompoenpuree. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de pompoen in tweeën, schep de zaadjes m.b.v. een ijslepel eruit en hak de pompoen in stukken. Leg de stukken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Rooster de pompoenstukken circa 30-40 minuten. De pompoen is klaar zodra het vruchtvlees mooi zacht is. Laat de pompoen daarna afkoelen. Verwijder de schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken en doe de stukken in een blender of keukenmachine. Maal het geheel tot een puree en laat afkoelen.
Cake:
Draai de oventemperatuur terug naar 175º C.
Voor de cake mixen we m.b.v. een mixer of keukenmachine de bloem, de lichtbruine suiker, het bakpoeder, het zout, het ei, de roomboter, de melk, de pompoenpuree en de pompoenkruiden tot een gladde massa.
De cakemix gieten we in het ingevette brownieblik met onderin een stukje bakpapier. Hiermee kun je de cake straks gemakkelijker uit het blik halen.
Kruimellaag:
Vermeng de bloem, de donkerbruine suiker, de roomboter, de pecannoten en de kaneel met de hand tot het kruimelig is. Strooi de kruimels over de cakemix.
Bak de cake in het midden van de oven ca. 40 minuten.
Glazuurlaag:
Voor de glazuurlaag mixen we m.b.v. een garde de poedersuiker met de melk en de maple syrup tot een egale massa.
Sprenkel de glazuur over de cake en laat afkoelen.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.thegunnysack.com/
Snijd de pompoen in tweeën, schep de zaadjes m.b.v. een ijslepel eruit en hak de pompoen in stukken. Leg de stukken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Rooster de pompoenstukken circa 30-40 minuten. De pompoen is klaar zodra het vruchtvlees mooi zacht is. Laat de pompoen daarna afkoelen. Verwijder de schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken en doe de stukken in een blender of keukenmachine. Maal het geheel tot een puree en laat afkoelen.
Cake:
Draai de oventemperatuur terug naar 175º C.
Voor de cake mixen we m.b.v. een mixer of keukenmachine de bloem, de lichtbruine suiker, het bakpoeder, het zout, het ei, de roomboter, de melk, de pompoenpuree en de pompoenkruiden tot een gladde massa.
De cakemix gieten we in het ingevette brownieblik met onderin een stukje bakpapier. Hiermee kun je de cake straks gemakkelijker uit het blik halen.
Kruimellaag:
Vermeng de bloem, de donkerbruine suiker, de roomboter, de pecannoten en de kaneel met de hand tot het kruimelig is. Strooi de kruimels over de cakemix.
Bak de cake in het midden van de oven ca. 40 minuten.
Glazuurlaag:
Voor de glazuurlaag mixen we m.b.v. een garde de poedersuiker met de melk en de maple syrup tot een egale massa.
Sprenkel de glazuur over de cake en laat afkoelen.
Eet smakelijk!
Bron: http://www.thegunnysack.com/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten